Blog

maandag 27 november 2017
Yoga vakantie singles
Tags: yoga, yoga weekend, vakantie singlesOok singles kunnen een leuke yoga vakantie boeken.

Als je geen zin hebt om alleen op vakantie te gaan en yoga als hobby hebt, hebben we goed nieuws voor je. Puur en Kuur, de specialist in wellness, yoga en gezondheidsreizen, heeft een groot aanbod single vakanties. Niet alleen op het gebied van yoga, wellness of kuren maar ook met andere relaxreizen.

Uit ervaring weet Puur en Kuur dat veel mensen die zich voor haar yoga vakanties opgeven, alleenstaand zijn en die mensen het aangenaam vinden om met gelijkgestemden op reis te gaan. Vandaar dat ze een uitgebreid yoga vakantie aanbod voor alleenstaanden hebben.

Gelijke verhouding mannen en vrouwen.

Puur en Kuur streeft ernaar om bij de samenstelling van haar single vakanties, groepen van ongeveer een gelijk aantal mannen en vrouwen samen te stellen maar dat lukt niet altijd. Meestal zijn er, zoals bij de meeste single reizen en groepsvakanties, iets meer vrouwen dan mannen.  Dat geldt ook voor de single friendly yoga vakanties van Puur en Kuur

Yoga weekend singles.

Je kunt je ook voor een yoga weekend opgeven.  Dat is een weekend welke 2 a 3 dagen duurt en welke met name in Nederland wordt gegeven. Zowel de single friendly als de "standaard uitvoering".
Geplaatst door: Webmaster op 11:46
Geen reacties
maandag 20 november 2017
proteine repen voor yoga beoefenaars
Tags: proteine reep, proteine shake, vakantie, yoga, proteine repen
Waarom proteine repen goed bij yoga zijn.

Yoga is een spirituele activiteit waarbij er ook wel wat van de spieren en conditie wordt gevraagd. Gezonde voeding en yoga zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel yoga beoefenaars kopen daarom proteine repen. Voor goede sportprestaties en ook voor de beoefening van yoga heb je proteine nodig. Bij voorkeur van hoge kwaliteit.  Proteinerepen zijn ideaal bij yoga activiteiten en zeker ook lekker.  Ook ideaal als je op yoga vakantie gaat.  Je vindt uitgebreide informatie over proteine en proteinerepen op de website www.proteinerepen.nl

Wat is de beste proteine reep?

Wat de beste proteine reep is, ligt onder andere aan het doel waarvoor je proteinrepen of proteineshakes wilt kopen. Gaat het om bepaalde sportprestaties te verbeteren, spierherstel na yoga te bevorderen of zoek je repen of shakes om af te vallen?? De beste proteinereep is dus niet voor iedereen hetzelfd.  Wel zijn er grote verschilen tussen de soorten repen.  Zo heb je proteine repen op basis van eiwitpoeder, op basis van natuurlijke eiwitten en repen met whey proteine.  Kortom, er zijn verschillende soorten eiwitrepen, zowel qua samenstelling, prijs als doel.

Wat zijn de lekkerste proteine repen?

Je koopt een proteine reep niet voor de smaak maar er zijn wel grote verschillen. Zo heb je zoete proteinrepen met bijvoorbeeld een aardbeismaak of chocolade smaak en neutrale repen. Er valt heel wat te ontdekken in proteine land.

Proteine reep of proteine shake kopen?

Het effect van een proteinereep of proteine shake is hetzelfde.  Proteine repen zijn wat handiger als tussendoortje of mee op vakantie te nemen.  Aan jou de keuze.
Geplaatst door: Webmaster op 09:25
Geen reacties
donderdag 3 augustus 2017
Wat eet een veganist??
Tags: veganistisch dieet, vitamine B12, yoga vakantie, wat eet een veganist
Wat een veganist eet...

Veel mensen die aan yoga doen, zijn vegetariër of zelfs veganist.
Het verschil tussen veganisme en vegetarisme zit er met name in dat veganisten , in tegenstelling tot de meeste vegetariërs ook geen eieren eten.
Veganisten kennen het probleem met de besmette eieren dus niet.

Daarnaast eten veganisten ook geen kaas en melkproducten en is honing uit den boze.

De vraag is dan, wat eten veganisten dan wel??

Veganisten eten alles wat van plantaardige oorsprong is.  Dus noten, groenten, fruit, zaden enzovoort. In plantaardige producten vind je alle voedingsstoffen die je als mens nodig hebt.
Dus ook eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen.
Het enige wat een veganist niet binnenkrijgt met een veganistisch dieet is vitamine B12.
En dat kan een probleem zijn want een vitamine B tekort kan ernstige gevolgen hebben.
Daarom slikken veganisten ook vitamine B12 tabletten.

Kans op tekort aan vitamine B12 bij veganisten.

Een vegetariër zal in de regel minder snel een vitamine B tekort hebben maar als je als vegetariër weinig melk, eieren, zuivelproducten en dergelijke gebruikt , kan er toch een vitamine B tekort ontstaan.
Je weet nu wat een veganist eet.

Hier vind je meer informtie over wat een veganist eet

Als je een yoga vakantie of yoga weekend via deze site gaat boeken en je hebt een vegetarisch of veganistisch dieet, wordt aangeraden bij het reserveren van je vakantie al op te geven wat je dieeetwensen zijn.  Je kunt er van uit gaan dat dit geen enkel probleem op zal leveren.Geplaatst door: Webmaster op 14:15
Geen reacties
zaterdag 1 juli 2017
Spirituele sieraden te koop
Tags: chakra sieraden, meditatie, yoga, spirituele sieraden
Prachtige spirituele sieraden te koop.

Met de hand gemaakte edelsteen sieraden. Deze spirituele sieraden zijn gebaseerd op de 7 chakra's. Wie spiritueel is ingesteld en aan yoga doet, weet wat energie en spiritualiteit kan betekenen.

De spirituele edelsteen sieraden van Sheena Chapma combineren schoonheid, een bijzondere vormgeving en spiritualiteit.  Spirituele sieraden, ook wel chakra sieraden genoemdn, zijn gebaseerd op de 7 chakra;s en voor iedere chakra zijn er een aantal prachtige sieraden.
Deze sieraden verbinden en geven energie.

Sheena is yoga docente en weet alles over de energie en het effect van edelsteen sieraden. Ieder sieraad is uniek en met de hand gemaakt. Omdat iedere edelsteen ook uniek is, zowel qua soort, leeftijd en energieveld, kan een chakra sieraad niet anders omschreven worden dan een ode aan de spiritualiteit.

Meditatie, yoga en spirituele edelstenen en sieraden, een fantastische combinatie.

De website waar je al deze unieke sieraden kunt vinden is:  chakra-sieraden.nl
Geplaatst door: Webmaster op 16:11
Geen reacties
dinsdag 20 juni 2017
Last minute yoga vakantie Zeeland boeken
Tags: puur en kuur, yoga weekend, last minute yoga vakantie
Wie op zoek is naar een last minute yoga vakantie en gek is van de zee en het strand, kan nog een korte yoga vakantie boeken in Zeeland.
Er is nog beschikbaarheid voor de maanden juni, juli augustus en september 2017.

Deze korte last minute yoga vakantie duurt 3 dagen en is in feite een lang yoga weekend.
Met verblijf op één van de mooiste eilanden van Zeeland, Schouwen-Duiveland.

Je verblijft tijdens dit last minute yoga weekend in een kleinschalig wellness hotel met maar liefst 4 sterren en kunt genieten van yoga workshops, sauna's, een Turks stoombad, en.. een verwarmd binnen zwembad.
Een ideale plek voor een yoga weekend of last minute yoga vakantie aan het strand.

Het luxe en comfortabele yoga hotel, ligt op maar 1500 meter van het strand.
Yoga on the beach is dus ook mogelijk.

Je vindt hier alle mogelijkheden deze last minute yoga vakantie in Zeeland te boeken
Puur en Kuur heeft meer last minute yoga vakantie mogelijkheden.
Je kunt ook een last minute yoga vakantie of weekend naar bijvoorbeeld Spanje, Portugal of Duitsland boeken


Geplaatst door: Webmaster op 06:44
Geen reacties
dinsdag 2 mei 2017
Last minute citytrip boeken voor yoga weekend
Tags: Barcelona, duurzaam hotel, New York, last minute citytrip Londen
Wie er regelmatig een weekendje op uit gaat, bijvoorbeeld een yoga weekend, kan gebruik maken van de vele aanbiedingen die er op het gebied van comfortabele hotels zijn.
Boek bijvoorbeeld een bio hotel met duurzame en biologische maaltijden of een eco hotel.
wat weinig mensen weten, is dat je duurzame hotels zoals biohotels of eco hotels ook regelmatig als last minute kunt boeken. En, er zijn hotels met een ontspanningsruimte en soms zelf ruimte voor je yoga oefeningen.

Op de website duurzaam toerisme vind je meer informatie over duurzame hotels, bijvoorbeeld voor een yoga weekend of yoga vakantie en last minute citytrips.
Boek bijvoorbeeld een last mnute citytrip in Londen, New York of Barcelona en ontdek de vele vegan restaurants.  Een unieke ervaring.

Een weekendje erop uit gaan, is last minute, heel goed betaalbaar.  Ook een last minute citrip in België, bijvoorbeeld in de mooie city's brugge of Gent.
Geplaatst door: Webmaster op 13:27
Geen reacties
zondag 30 april 2017
Gezond en verantwoord afslanken
Tags: detox kuur, veganist, vegetariƫr, gezond en verantwoord afslanken
Wie aan yoga doet, geeft in de regel veel om zijn gezondheid.
Je wilt je goed voelen, lekker in je energie zitten en zo slank mogelijk blijven.
Als er toch onverhoopt een aantal kilo's aangekomen zijn en je besloten hebt dat het tijd is om af te slanken dan zijn daar vele manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld een detox kuur gaan volgen, een proteïne dieet of 10 dagen afslank dieet. Allemaal manieren om snel, gezond en verantwoord de overtollige kilo's aan gewicht kwijt te raken.  Wellke afslankmethode voor jou het beste is, hangt onder af van het aantal kilo's dat je wilt verliezen, het tempo waarin je af wilt slanken en je huidige voedingsgewoontes.

Als je bijvoorbeeld veganist of vegetariër bent, is het standaard eiwitdieet niets voor jou want daar schrijven ze mager vlees, kip of vis voor. Niet echt vegetarische of veganiste producten en niet ethisch. Gelukkig kun je met puur plantaardige diëten en veganistische voedingssupplementen ook een eind komen en wordt veganisme in het dagelijks leven steeds meer geaccepteerd.  Met name jonge mensen die aan yoga en meditatie doen, kiezen steeds vaker voor het veganisme in plaats van het vegetarisme.
Op de website gezond-en-snel-afvallen.nl vind je veel informatie over gezond en verantwoord afslanken.
Geplaatst door: Webmaster op 06:56
Geen reacties
vrijdag 17 maart 2017
7 daagse yoga vakantie op Ibiza
Tags: spirituele vakantie Ibiza, 7 daagse yoga vakantie Ibiza
Altijd al eens naar Ibiza gewild?  Een yoga en spirituele vakantie op Ibiza??
Puur en Kuur biedt een fantastische 7 daagse yoga vakantie op het groene en zonnige Ibiza aan. Er worden dagelijks holistische activiteiten zoals yoga, meditatie en Qi Qong verzorgd en je verblijft in een kleinschalige maar luxe villa verborgen in de bossen en op korte afstand van het strand van Ibiza.  Voor een ongelooflijke yoga en wellness ervaring.  De villa is omgeven door tropische planten, palmbomen en Boeddhabeelden. Het prive zwembad wat bij de villa hoort zorgt voor verkoeling en ontspanning, er is ook een jacuzzi.
Zoals je van Puur en Kuur mag verwachten worden er heerlijke en gezonde maaltijden bereid.  Het zijn verrassend lekkere vegetarische gerechten, passend bij het spirituele karakter van deze yoga vakantie op Ibiza.
Als je je inschrijft op de heerlijke Ibiza reis, slaap je in je eigen luxe en ruime kamer. De meeste kamers zijn voor 2 personen. Er is ook en kamer te huur met een eigen jacuzzi. Je boekt deze 7 daagse yoga vakantie op Ibiza met volpension voor minder dan 1.000 euro.
Je moet dan wel zelf voor een vliegticket zorgen.
Geplaatst door: Webmaster op 13:09
Geen reacties
vrijdag 3 maart 2017
Yoga, meditatie en spiritualiteit
Tags: meditatie, spiritualiteit, yoga
Veel mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit in het dagelijks leven, doen aan yoga.
Yoga geeft inzicht, zorgt voor verdieping en stelt je in staat te beseffen wie je bent en wat je doelen kunnen zijn. Yoga en meditatie geeft een nog diepere verbinding.

Vandaar dan ook dat veel yoga reizen ook meditatiereizen zijn.
Tijdens de yoga lessen wordt er regelmatig gemediteerd of aan ademhalingstechnieken gewerkt. Yoga = ademhalen. Als je een yoga vakantie via Puur en Kuur of een andere yoga reisorganisatie boekt, kan je er bijna zeker van zijn dat er ook een meditatieprogramma is.
Per yoga vakantie of retreat kan je precies lezen hoe het programma eruit ziet, bijvoorbeeld met
kleuren analyse workshops, meditatie of welke programma dan ook.
Geplaatst door: Webmaster op 14:34
Geen reacties
dinsdag 14 februari 2017
Surfvakantie met yoga
Tags: loslaten, surfvakantie met yoga
Yoga in combinatie met surfvakantie?
Je hebt er misschien nooit bij stil gestaan om je surfvakantie met yoga te combineren, of andersom. Maar waarom zou je het laten? Beide bezigheden kun je doen aan het strand, waar je niets meer hoort dan de dansende golven, het ruizen van de zee en enkele vogels in de lucht. Zowel yoga als surfen kun je al vroeg in de ochtend doen, maar ook 's avonds kun je nog tot laat doorgaan. Beide bieden ontspanning en gebeuren niet geheel zonder inspanning.

Yoga is meer dan alleen ontspannen
Hoewel yoga in principe voor iedereen toegankelijk is, kost het enigszins inspanning om uiteindelijk de rust in jezelf te bereiken. Het gaat hier om letterlijk en figuurlijk loslaten. Dit betreft zowel je lichaam als je geest. Het is heerlijk om te doen en je dag begint stukken beter dan dat je het hebt (na) gelaten. Je kunt al veel bereiken met kortdurende oefeningen.

Loslaten op de golven
In principe is surfen ook een handeling van loslaten. Je laat jezelf gaan, mee stromen met de golven en je lichaam balanceert vanzelf op het surfboard in het ritme mee. Hier vind je de schitterende combinatie van een surfvakantie met yoga, waar je jezelf ook overgeeft aan het loslaten. Je komt helemaal tot jezelf en leert je eigen kern steeds beter (her)kennen.

Toch niet te zweverig?
Yoga kun je zien als zweverig, dat is surfen in principe ook. Bij beide ben je intensief met je lichaam bezig, terwijl je heel erg bij jezelf dient te blijven. Jij voelt aan wat je wilt bereiken. Hoe hoog die golf, hoe lang die strekking van je lijf. Hoe ver ga je, wat is je doel, wat wil jij vandaag bereiken. Zo wordt een vakantie waarbij je beide kunt doen een prachtige uitdaging om aan te gaan.

Boek nu je surfvakantie met yoga
Ga ervoor, waag de stap om samen met gelijkgestemden een bijzondere surfvakantie tegemoet te gaan. Lees over de ervaringen van vakantiegangers die jou voorgingen. Hoe zij hun surfvakantie met yoga hebben gezien als eenzeer unieke vrijetijdsbesteding. Niets moet en je mag jezelf zijn; wie wil dat nou niet?
Geplaatst door: Webmaster op 13:49
Geen reacties
maandag 9 januari 2017
Yoga vakantie Thailand van Puur en Kuur
Tags: yoga retreat thailand, yoga vakantie thailand
Wie overweegt in 2017 een yoga vakantie te boeken, moet zeker eens naar het aanbod yoga vakanties van Puur en Kuur in Thailand kijken. Op Thailand vind je fantastische yoga retreats en yoga docenten die je onvergetelijke yoga lessen en spirituele ervaringen meegeven.

Yoga op Thailand is meer dan de oefening met lichaam en geest, het is tevens met hart en ziel.
Puur en Kuur heeft yoga vakanties en retreats op top locaties.
Kleine groepen, persoonlijke aandacht, massages, wellness en spiritualiteit, een totaal concept waar je echt blij van wordt.  Met een apart detox programma en yoga retreat programma.

Je vindt hier alles over de mooiste yoga vakanties Thailand.

Er is voor de yoga vakanties en retreats Thailand die aanvangen in de maanden maart en april 2017 nog plaats.
Geplaatst door: Webmaster op 11:05
Geen reacties
maandag 3 oktober 2016
Blog yoga vakantie
Tags: spirituele vakanties, yoga vakanties, yoga vakantie
Op deze blog van yoga vakantie.be vind je in de toekomst informatie over yoga vakanties, spirituele vakanties en ayurveda vakanties. Ook informatie over een yoga vakantie in Nederland of België. Daarnaast vind je hier aanbiedingen en last minutes over wellness en gezondheids vakanties.
Ervaringen over yoga vakanties kunnen op deze blog gedeeld worden.
Geplaatst door: Webmaster op 09:01
Geen reacties