Onthaasten, hoe doe je dat?

Praktische tips om te kunnen onthaasten.

We leven in een wereld waarin op veel zaken spanning staat. Ons werk, sociale verplichtingen en hobby’s maken het dat we weinig tijd voor bezinning en onthaasten hebben. Toch is het noodzakelijk om de klok af en toe even stil te zetten, aan mindfulness te doen.

book yoga retreats banner

In deze blog wat tips om in ons dagelijks leven momentjes van rust te vinden. Gewoon even de dingen van alledag opzij te zetten en aandacht te geven aan onszelf. De wereld gaat sneller en sneller. Om te overleven moet je aan jezelf denken en de dingen soms laten zoals ze zijn. De zon blijft opkomen en ondergaan. Ook als jij je even onttrekt aan je dagelijks verplichtingen.


Meditatie, een moment voor jezelf.

Mediteren is een prima manier om je even af te sluiten en aandacht te hebben voor het wezenlijke in jezelf. Meditatie betekent bewust ademhalen en de diepere lagen in jezelf verkennen. Helemaal zijn in het hier en nu. Je kunt op ieder moment mediteren en op iedere plek. Belangrijk is in huis een plekje te vinden waar jij je prettig voelt en waar je zo min mogelijk afleiding hebt. Heb je een gezin met kinderen en vragen die volop aandacht? Ga dan mediteren als de kids naar bed zijn of sta wat vroeger op. Ochtend meditatie is niet alleen fijn om op gang te komen, het geeft je ook een extra energie.

yoga meditatie op het strand

Een yoga weekend boeken, genieten en onthaasten.

Als je behoefte hebt om er een weekendje tussen uit te gaan en je houdt van yoga is het wellicht een yoga weekend in eigen land te boeken. Zo een yoga weekend is in de regel geheel verzorgd en is inclusief overnachten, yoga lessen en eten en drinken. Vaak gaat het om een programma voor kleine groepen waarbij je zelf uitmaakt aan welk programma je deel neemt en niet. Deelnemen aan een yoga weekend is een prima manier om te onthaasten. Je komt na dat weekend met een ander soort energie weer thuis. En zo een weekend met ademhalingsoefeningen geven je ook een prima basis om zelf thuis te kunnen mediteren. Je kunt ook een yoga vakantie Nederland boeken, op de Veluwe bijvoorbeeld.


Een huisje met sauna huren, onthaasten en genieten van wellness.

Een andere manier om te kunnen onthaasten, is het huren van een vakantiehuisje met sauna en bij voorkeur in een bos, aan zee of in de duinen. Als je in Nederland woont, is een huisje met sauna in Nederland ideaal. De reistijd is dan beperkt en je loopt geen risico op afzondering door de coronacrisis. Als je een huisje in het buitenland huurt en een buitenlandse regering neemt maatregelen in verband met het coronavirus, moet je nog maar zien dat je thuis komt. Bij een vakantie in eigen land heb je die zorg niet. Je kunt ook kiezen voor een huisje met sauna en hottub. Een verblijf in een wellness vakantiehuisje is een prima manier om tot rust te komen en te onthaasten. Je kunt een vakantiehuis met sauna ook voor een weekendje Nederland boeken.

vakantiehuis met zwembad en sauna

Een afgelegen vakantiehuisje huren.

Als je er langere tijd tussen uit wilt en aan een vakantie van een week of langer denkt, is een vakantiepark niet zo geschikt om tot rust te komen. Een afgelegen vakantiehuisje huren is een beter idee. Helaas zijn huisjes die afgelegen liggen vrij schaars en zeker in Nederland. Je hebt in Nederland wel stiltegebieden maar dat is nog geen garantie voor stilt en rust. Toch zijn ze er wel, vakantiehuisjes in Nederland waar je helemaal tot rust kunt komen. Je vindt deze huisjes met name in Friesland, Drenthe en Groningen maar ook om Overijssel en Gelderland vind je nog wel natuurhuisjes op een afgelegen plek. Je ziet het, er zijn aardig wat mogelijkheden om te onthaasten.