Surfvakantie met yoga

Yoga in combinatie met surfvakantie?

Je hebt er misschien nooit bij stil gestaan om je surfvakantie met yoga te combineren, of andersom. Maar waarom zou je het laten? Beide bezigheden kun je doen aan het strand, waar je niets meer hoort dan de dansende golven, het ruizen van de zee en enkele vogels in de lucht. Zowel yoga als surfen kun je al vroeg in de ochtend doen, maar ook ’s avonds kun je nog tot laat doorgaan. Beide bieden ontspanning en gebeuren niet geheel zonder inspanning.

book yoga retreats banner

Yoga is meer dan alleen ontspannen

Hoewel yoga in principe voor iedereen toegankelijk is, kost het enigszins inspanning om uiteindelijk de rust in jezelf te bereiken. Het gaat hier om letterlijk en figuurlijk loslaten. Dit betreft zowel je lichaam als je geest. Het is heerlijk om te doen en je dag begint stukken beter dan dat je het hebt (na) gelaten. Je kunt al veel bereiken met kortdurende oefeningen.

Loslaten op de golven

In principe is surfen ook een handeling van loslaten. Je laat jezelf gaan, mee stromen met de golven en je lichaam balanceert vanzelf op het surfboard in het ritme mee. Hier vind je de schitterende combinatie van een surfvakantie met yoga, waar je jezelf ook overgeeft aan het loslaten. Je komt helemaal tot jezelf en leert je eigen kern steeds beter (her)kennen.

Toch niet te zweverig?

Yoga kun je zien als zweverig, dat is surfen in principe ook. Bij beide ben je intensief met je lichaam bezig, terwijl je heel erg bij jezelf dient te blijven. Jij voelt aan wat je wilt bereiken. Hoe hoog die golf, hoe lang die strekking van je lijf. Hoe ver ga je, wat is je doel, wat wil jij vandaag bereiken. Zo wordt een vakantie waarbij je beide kunt doen een prachtige uitdaging om aan te gaan.

Boek nu je surfvakantie met yoga

Ga ervoor, waag de stap om samen met gelijkgestemden een bijzondere surfvakantie tegemoet te gaan. Lees over de ervaringen van vakantiegangers die jou voorgingen. Hoe zij hun surfvakantie met yoga hebben gezien als eenzeer unieke vrijetijdsbesteding. Niets moet en je mag jezelf zijn; wie wil dat nou niet?